home  Til forsiden

Sächsische Schweiz, Dresden og Leipzig maj 2018

 

Jeg lavede selv en tur med vandring i Sächsische Schweiz og besøg i musikbyerne Dresden og Leipzig.
Vandreområdet inspireret af min søster og svoger som var der i oktober 2017 - Pouls beskrivelse af deres tur incl link til flere billeder.

Området er en nationalpark med fantastiske sandstensbjerge og masser af markerede vandreruter bl.a. den berømte Malerweg - her dansk Wikipedias korte beskrivelse

Jeg boede tre dage i Bad Schandau og lavede turene derfra. Havde denne glimrende guide med samt et vandrekort.

Første dag tog jeg veteransporvognen op gennem Kirnitzschtal og vandrede fra endestationen Lichthenhainer Wasserfall til Kuhstall og Idagrotte som de største seværdigheder i det fantastiske landskab. Idagrotte ses langt fra på billedet til højre i første række og 2. række midtfor. Og så på 4. række til venstre og de to sidste billeder er jeg kommet til grotten. Ikke for folk med højdeskræk.
Retur med sporvognen fra Beuthenfall.

 

 

Bad Schandau er en smuk lille by som har været oversvømmet flere gange som det ses i gadebilledet.
Næste dag gik turen over Elben med en af de små færger og videre med tog til Stadt Wehlen hvor man igen skulle over Elben med færge.
Flot tur op gennem skov til Bastei som er en stor seværdighed man kan komme til med bil. På den anden side af Elben ser man hver dag masser af tog på banen, herunder tog med hundredevis af biler (her fotograferet fra Bastei).
Videre over Elben igen som jeg gik langs med ca 5 km, og jeg kunne næsten følges med prammene der sejler der.
Fra Königsberg til Pfaffenstein - endnu en flot klippeformation midt i landskabet. Så nåede jeg 40.000 skridt (ca 24 km) den dag og var lidt flad.

 

 

Tredje vandredag gik turen igen med sporvognen ind i Kirnitzschtal.
Jeg kom ikke helt den tur jeg havde planlagt, bl.a. fordi der på den planlagte rute optrådte et højt trin som krævede længere ben end mine, og der var intet at hive i ved siderne (den var også markeret som "schwierig"). Men der er masser af markerede ruter, og jeg kom bl.a. et stykke af en af de fjernvandreveje (E3) som går i hele Europa. Og mere Malerweg. Med særdeles udfordrende stigeforløb! Schrammsteine og Falkenstein.
Og vildt smukt som de foregående dage - det sidste stykke langs Elben til Bad Schandau.

 

 

Så var det slut med vandringen - i hvert fald i naturen.
Tog til Dresden og to dage senere til Leipzig. Begge byer er smukke med et centrum som man som førstegangsturist kan koncentrere sig om.
Jeg var i operaen begge steder og så masser af kirker og museer. Dresden kan minde om Wien i storslåede bygninger (selvom de fleste jo er genopbygget efter krigen). Leipzigs centrum er lidt mindre og hyggeligere (selvom byen faktisk er større). Begge byer var aktive op til DDR's fald.
Jeg har kun billeder fra Dresden, men kan absolut anbefale begge byer.