home  Til forsiden

Leutasch - Østrig - februar 2016


    I 2016 gik skituren til Østrig - allermest mod nord, lige syd for Garmisch og Zugspitze i Tyskland. Vi kørte i lejet bil fra München til Leutasch som er et område med mange små byer.
Se området på Google maps.
Kæmpe langrendsnet med markerede og præparerede løjper. Næsten alle ensrettede så man aldrig risikerede at få en i hovedet når man var på vej opad i fiskeben - eller at køre ind i én når man havde fuld fart på nedad. Meget velholdt og masser af løjper. Men en ret stor del af dem letteste kategori - og ikke alle løjper i området hænger sammen.
Da vi havde set vejrudsigten med op til 8 graders varme, havde vi ikke egne ski med, men lejede "smøringsfri". Godt valg da temperaturen i løbet af ugen svingede mellem frost og tø, gammel sne og ny sne som det også ses af billederne. Det funkede - selvom de tager lidt af farten og lyden ikke er så fin som ved traditionelle ski.
Alpenhotel Karwendels skistald og spisesal var ca 3 meter fra en af løjperne, og hotellet var i øvrigt fint med overdådigt morgen og aftenbord.
En dag tog vi til Seefeld som ligger i samme område og som er den største by og dér hvor alpincentret er. Togbane op til Rooshütte (fra 1230-1740 m). Flot sted hvor vi kunne nyde udsigten og pisterne - og frokosten i solen.
Og vi var Marianne, Carsten og mig.