home  Til forsiden

Firenze juni 2017

I juni 2017 rejste jeg for første gang med interrail - i min aldersklasse også kaldet seniorrail. Jeg skulle på vandretur i Umbrien med Aase fra 1.7. og tænkte at det var værd at forsøge sig med tog til Italien. Jeg havde ikke været i Firenze før, og ville kombinere sightseeing med noget italienskundervisning. Det blev også første gang med airbnb.

Togturen blev desværre med lidt forsinkelse så forbindelserne glippede, men det gik jo alligevel. Og sådan en sovevogn med lidt bobler på sengekanten og morgenmad serveret om morgenen er da fint - selvom jeg ikke er den bedste til at sove i hverken tog eller fly. Men her ligger man i det mindste godt. Sidste strækning fra Bologna til Firenze tog jeg revanche med et højhastighedstog så forsinkelsen ialt blot blev tre timer.

Lejligheden var fint beliggende (en spytklat fra Piazza Santa Croce) og stor og rummelig med de angivne faciliteter, og kursusstedet ABC-school lå mindre end 5 minutters gang fra min bolig. Temperaturen var de første dage 35 grader og næppe under 25 om natten, så en vifte i loftet er en god ting.

Jeg havde købt mig til to timers eneundervisning om dagen - en fin løsning når det skulle kombineres med at se byen. Og lidt hjemmearbejde skulle også klares hver dag. Det tager lang tid at lære et nyt sprog - også selvom der er rigtig meget fra engelsk, tysk og fransk man kan genkende. Men det hjælper bestemt med undervisning hver dag - og den var glimrende.

Og jeg nåede de planlagte seværdigheder og lidt til. Det viste sig bestemt at være en god ide med billetkøb hjemmefra. Duomoen havde jeg ikke set noget om var nødvendig at bestille hjemmefra. Efter den første dag at have set køen, bestilte jeg så til sidste dag i Firenze.

Jeg har ikke taget vældig mange billeder. De store seværdigheder og kunstværker finder man jo fremragende billeder af på nettet.