Operatur til Barcelona og Madrid april 2012


Operatur til Barcelona og Madrid med Seniorcollege - ikke en vandretur.
Vi var 3½ dag i Barcelona, tog med AVE-tog til Madrid og var 2 dage der.
Første dag i Barcelona var præget af Gaudi - desværre med for lidt tid på de besøgte steder: Park Güell, Sagrada Familia og La Pedrera.


Liceu-operaen er vældig flot, og vi var på rundvisning der - og så Rhinguldet om aftenen. Palau della Música - en meget flot koncertsal - blev også besøgt. Alt i alt rigtig meget Jugendstil - Art nouveau - Skønvirke.

23. april er Saint George dag i Catalonien. Traditionen er at mænd skal give kone/kæreste en rose, og hun skal give en rose til ham. Allerede dagen før var blomsterhandlerne i gang med at binde roser på Ramblaen, og næste morgen var der roser og bøger i tusindvis.

Inden afgang med tog til Madrid besøgte vi Colonia Güell - en spændende - og meget turistfri - lille by udenfor Barcelona - og med en halvfærdig Gaudi-kirke.

Så var der tog til Madrid, hvor jeg ikke tog mange billeder, da hverken bustur eller museer var særlig egnede til fotografering. Men en enkelt flot husmur med tusindvis af planter.
Rundvisning og Don Giovanni på Teatro Real, og derefter middag i den meget flotte restaurant. Andre har taget masser af flotte billeder fra teater, saloner og restaurant - Google-billeder.